Johna Dog Berry Line MIX SMAKÓW 12x800g

KARMA MOKRA BERRY LINE MIX 12×800 G
Mix 4 smaków karmy mokrej dla dorosłych psów. Puszki 800 g.

W SKŁAD ZESTAWU WCHODZĄ:

3sztuki karma mokra John Dog cielęcina z żurawiną 800g
3sztuki karma mokra John Dog dziczyzna z malinami 800g
3sztuki karma mokra John Dog jagnięcina z jeżynami 800g
3sztuki karma mokra John Dog wołowina z borówkami 800g
Pełnoporcjowa karma mokra dla psów wszystkich ras. PRODUKT 100% NATURALNY,

Atuty:

– Karma nagrodzona Diamentem Zoologii – prestiżową nagrodą przyznawaną przez ekspertów branży zoologicznej, produktom najwyższej jakości.
– z dodatkiem superfoods
– w 100% naturalna karma mokra, bez dodatku zbóż, sztucznych barwników i konserwantów
– bogata w antyoksydanty, minerały oraz jod

DLACZEGO KARMA MOKRA Z CIELĘCINĄ I ŻURAWINĄ?
CIELĘCINA jest źródłem wysokiej jakości białka, żelaza, magnezu,potasu i witamin z grupy B. Prozdrowotne właściwości cielęciny oraz mięsa innych przeżuwaczy związane są m. in. z profilem kwasów tłuszczowych tłuszczu śródmięśniowego. Nienasycone kwasy tłuszczowe n-3 i n-6 są niezbędnymi składnikami pożywienia psów, ponieważ w organizmie nie ma możliwości ich syntezy. Wielonienasyconym kwasem tłuszczowym o wybitnych właściwościach prozdrowotnych, którego bogate źródło to tłuszcz przeżuwaczy, jest sprzężony kwas linolowy (CLA). Kwas CLA ma szereg cennych właściwości dietetycznych, profilaktycznych i leczniczych. Badania na psach wykazały, że może przeciwdziałać powstawaniu, a także hamować rozwój nowotworów (w tym raka prostaty) oraz stymulować układ odpornościowy. Kwas CLA jest także skuteczny w leczeniu atopowego zapalenia skóry (AD, atopic dermatitis) u psów. Mięso przeżuwaczy zawiera zdecydowanie więcej CLA niż mięso zwierząt monogastrycznych, co wynika z faktu, że CLA powstaje głównie w procesach biohydrogenacji bakteryjnej kwasu linolowego w żwaczu (najważniejszy z przedżołądków u przeżuwaczy).

ŻURAWINA zawiera witaminy (A, C, E), związki mineralne (potas, sód, selen), jak również luteinę i β-karoten. Najistotniejszą grupą związków prozdrowotnych zawartych w owocach żurawiny są polifenole. W 1914 r. wykryto w żurawinie kwas benzoesowy, a w moczu osób spożywających jej przetwory – kwas hipurowy. Badania te przyczyniły się do powstania hipotezy, iż żurawina wykazuje właściwości lecznicze dzięki zakwaszaniu moczu. Ten mały i niepozorny owoc może być więc odpowiedzialny za uśmiercanie bakterii, a w konsekwencji – za zapobieganie chorobom układu moczowego u psów.

OMUŁEK ZIELONOWARGOWY wykazuje silne działanie przeciwzapalne oraz pozytywnie wpływa na stawy.

Składniki analityczne wartości %białko surowe10,8%tłuszcz surowy6,6%popiół surowy2,3%włókno surowe0,4%wilgotność75,0%omega 30,09%omega 60,35%

Energia metaboliczna 1180 kcal/kg

Dodatki (na kg)Witaminy:witamina D3200 I.E.tauryna1500 mgDodatki dietetyczne:cynk (jednowodny siarczan cynku)25 mgmangan (siarczan manganawy, monohydrat)1,4 mgjod (bezwodny jodan wapnia)0,75 mg

Skład: cielęcina 67% (serca, płuca, mięso, żołądki), owoce – 3% (żurawina), minerały – 1%, mięczaki i skorupiaki – 0,1% (omułek zielonowargowy), algi morskie – 0,1% (Ascophyllum nodusum), olej z łososia – 0,1%.

DLACZEGO KARMA MOKRA Z DZICZYZNĄ I MALINAMI?
Dziczyzna, z uwagi na swoje właściwości, uważana jest za mięso wysokiej jakości. Analiza dostępnej literatury wskazuje na bardzo wysoką jakość mięsa zwierząt dziko żyjących, ale dowodzi też jej dużego zróżnicowania. Dziczyzna zawiera stosunkowo niedużo tłuszczu, bardzo mało cholesterolu i obfituje w proteiny oraz minerały. Wytłumaczeniem wskazywanej w literaturze małej zawartości tłuszczu i dużej zawartości białka w mięsie zwierząt dziko żyjących jest tryb ich życia i sposób żywienia. Zwierzęta dziko żyjące prowadzą zdecydowanie aktywniejszy tryb życia w porównaniu z gospodarskimi, a ich żywienie jest mniej intensywne.

MALINY są cennym składnikiem ze względu na dużą zawartość pektyn i innych związków bioaktywnych zwanych fitaminami. Fitaminy to cenne związki roślinne o cechach podobnych do witamin, które podobnie, jak witaminy nie są syntetyzowane przez organizm. Maliny zawierają również antyoksydanty, wśród których na szczególną uwagę zasługują polifenole, witaminy A i C oraz tokoferole, karotenoidy, selen i wiele innych.

OMUŁEK ZIELONOWARGOWY wykazuje silne działanie przeciwzapalne oraz pozytywnie wpływa na stawy.

Składniki analityczne wartości %białko surowe10,6%tłuszcz surowy6,7%popiół surowy2,4%włókno surowe0,4%wilgotność75,0%omega 30,1%omega 60,6%

Energia metaboliczna 1180 kcal/kg

Dodatki (na kg)Witaminy:witamina D3200 I.E.tauryna1500 mgDodatki dietetyczne:cynk (jednowodny siarczan cynku)25 mgmangan (siarczan manganawy, monohydrat)1,4 mgmiedź (pentahydrat siarczanu miedzi (II))1 mgjod (bezwodny jodan wapnia)0,75 mg

Skład: dziczyzna – 67% (serca, mięso, płuca, wątroba), owoce – 3% (maliny), minerały – 1%, mięczaki i skorupiaki – 0,1% (omułek zielonowargowy), algi morskie – 0,1% (Ascophyllum nodosum), olej z łososia – 0,1%.

DLACZEGO KARMA MOKRA Z JAGNIĘCINĄ I JEŻYNAMI?
JAGNIĘCINA ma korzystny profil kwasów tłuszczowych. Jest szczególnie bogata w kwasy n-3 i n-6. Jagnięcy tłuszcz mięśniowy lędźwiowy zawiera więcej wielonienasyconych kwasów tłuszczowych niż odpowiedni tłuszcz wołowy i charakteryzuje się korzystniejszym stosunkiem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny n-6 do n-3, który wynosi 0,9-1,8:1. Jagnięcina zawiera również więcej kwasu CLA niż wołowina i jest źródłem cennych składników mineralnych, zwłaszcza potasu, fosforu, żelaza, cynku i siarki. Ponadto dostarcza witamin: B1 (tiamina) oraz B13 (kwas orotowy), która bierze udział w metabolizmie kwasu foliowego i kobalaminy, wykazuje działanie lipotropowe czy przyczynia się do odbudowy kwasów nukleinowych i syntezy białek niezbędnych dla organizmu, wykazuje działanie kardioprotekcyjne, a także przeciwdziała rozwojowi komórek rakowych, co wykazano w badaniach na psach. Mięso to jest także bogatym źródłem L-karnityny, pobudzającej procesy spalania tłuszczu. Spośród substancji mineralnych zawartych w jagnięcinie należy wymienić żelazo, cynk czy selen. Warto podkreślić również, że jagnięcina należy do najrzadszych alergenów u psów (16%).

JEŻYNY są cenne dla psów ze względu na silne właściwości przeciwutleniające, wysoką zawartość związków fenolowych oraz stymulowanie wzrostu poziomu enzymów przeciwutleniających we krwi i w wątrobie. Organizm psa posiada wiele mechanizmów, które przeciwdziałają uszkodzeniom powodowanym przez wolne rodniki oraz inne reaktywne formy tlenu. Jedną z linii obrony jest system enzymów przeciwutleniających (dysmutaza ponadtlenkowa, katalaza, peroksydaza glutationu, transferaza glutationu oraz reduktaza glutationu). Wykazano, że po 30 dniach podawania myszom ekstraktów z jeżyny, poziom enzymów przeciwutleniających we krwi i w wątrobie znacząco wzrasta.

OMUŁEK ZIELONOWARGOWY wykazuje silne działanie przeciwzapalne oraz pozytywnie wpływa na stawy czworonoga.

Składniki analityczne wartości %białko surowe10,6%tłuszcz surowy6,7%popiół surowy2,4%włókno surowe0,4%wilgotność75,0%omega 30,14%omega 60,2%

Energia metaboliczna 1180 kcal/kg

Dodatki (na kg)Witaminy:witamina D3200 I.E.tauryna1500 mgDodatki dietetyczne:cynk (jednowodny siarczan cynku)25 mgmangan (siarczan manganawy, monohydrat)1,4 mgjod (bezwodny jodan wapnia)0,75 mg

Skład: jagnięcina – 67% (serca, mięso, płuca, wątroba), owoce – 3% (jeżyny), minerały – 1%, mięczaki i skorupiaki – 0,1% (omułek zielonowargowy), algi morskie – 0,1% (Ascophyllum nodosum), olej z łososia – 0,1%

DLACZEGO KARMA MOKRA Z WOŁOWINĄ I BORÓWKAMI?
WOŁOWINA jest źródłem wysokiej jakości białka, żelaza, magnezu, potasu oraz witamin z grupy B. Prozdrowotne właściwości wołowiny oraz mięsa innych przeżuwaczy związane są m. in. z profilem kwasów tłuszczowych tłuszczu śródmięśniowego. Nienasycone kwasy tłuszczowe n-3 i n-6 są niezbędnymi składnikami pożywienia psów, ponieważ w organizmie nie ma możliwości ich syntezy. Wielonienasyconym kwasem tłuszczowym o wybitnych właściwościach prozdrowotnych jest sprzężony kwas linolowy (CLA). Kwas CLA ma szereg cennych właściwości dietetycznych, profilaktycznych i leczniczych. Badania na psach wykazały, że może przeciwdziałać powstawaniu, a także hamować rozwój nowotworów (w tym raka prostaty). Dodatkowo stymuluje układ odpornościowy. Kwas CLA jest także skuteczny w leczeniu atopowego zapalenia skóry (AD, atopic dermatitis) u psów. Mięso przeżuwaczy zawiera zdecydowanie więcej CLA niż mięso zwierząt monogastrycznych. Wynika to z faktu, że CLA powstaje głównie w procesach biohydrogenacji bakteryjnej kwasu linolowego w żwaczu (najważniejszy z przedżołądków u przeżuwaczy).

Owoce BORÓWKI wyróżniają się wysoką aktywnością przeciwutleniającą oraz bogatym składem polifenoli (w tym antocyjanów). 100 g owoców zawiera aż 585 mg polifenoli! Borówki amerykańskie są świetnym uzupełnieniem diety psów podejmujących zwiększoną aktywność fizyczną oraz psów pracujących. Ponadto, borówka wysoka jest cenna dla psów ze względu na zawartość barwników antyocyjanowych, które mają korzystny wpływ na funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego. Podobnie jak inne związki polifenolowe, antocyjany wykazują także działanie antyoksydacyjne. Liczne badania dowodzą, że mają znacznie wyższy potencjał przeciwutleniający, niż najbardziej znane, referencyjne antyoksydanty, np. witamina E, C czy β-karoten. W eksperymentach na szczurach wykazano, że kompleks antocyjanów zawarty w ekstrakcie z borówki amerykańskiej ma zdolność usuwania wolnych rodników oraz hamowania procesu peroksydacji lipidów w komórkach wątroby.

OMUŁEK ZIELONOWARGOWY wykazuje silne działanie przeciwzapalne oraz pozytywnie wpływa na stawy.

Składniki analityczne wartości %białko surowe10,8%tłuszcz surowy6,8%popiół surowy2,4%włókno surowe0,4%wilgotność75,0%omega 30,09%omega 60,24%

Energia metaboliczna 1186 kcal/kg

Dodatki (na kg)Witaminy:witamina D3200 I.E.tauryna1500 mgDodatki dietetyczne:cynk (jednowodny siarczan cynku)25 mgmangan (siarczan manganawy, monohydrat)1,4 mgjod (bezwodny jodan wapnia)0,75 mg

179,00 
18,65  /kg

2 w magazynie

Zobacz więcej produktów